Pratite nas

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Upišite Vašu email addresu
u polje ispod
i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

Pratite nas na Facebook-u

Pošaljite ovaj tekst
Šerujte ovaj tekst na Facebook

Četkice za šminkanjeSigurno ste se bar jednom zapitali prilikom pogleda na razne vrste četkica i četki za šminkanje, za šta koja služi kad su većinom iste ili slične jedna drugoj. Možda na prvi pogled i jesu slične, ali njihova namena je dakako raznolika i njihova upotreba je izuzetno bitna u profesionalnom šminkanju. Da biste se našminkali lepo kao što želite da izgledate, ne morate posedovati čitav komplet četkica i četki, već za sebe izaberite nekoliko koje će vam postati sastavni deo kozmetičke torbice. Upoznajte se sa alatom najpoznatijih svetskih šminkera i iskoristite ih za svoje šminkanje kod kuće. Za vas smo odabrali nekoliko osnovnih vrsta četkica za šminkanje.

Manje četkice za šminkanje

Četkice za šminku

Četkice za šminku

 1. Četkica za nanošenje senke za oči

  Ova četkica je obično dosta bolja, kvalitetnija i lakša za korišćenje od običnih četkica koje dobijate uz senku za oči. Pomoću profesionalne senke za oči, ona će bolje prijanjati na kožu, lakše će se nanositi i njenom upotrebom možete da izbegnete grube linije na kapcima. Za nanošenje senke za oči, odlučite se za ovu vrstu četkice.

 2. Četkica za pregib kapaka

  Ova četkica obično služi da osobama koje imaju spuštene kapke, olakša senčenje u svetlije boje na pregibima, otvori oči i pogled i vizuelno oči napravi većim nego što jesu.

 3. Četkica za nanošenje kremaste senke za oči

  Sam naziv govori da je ova četkica namenjena lakšem nanošenju u razmazivanju kremaste senke za oči na osetljivu i tanku kožu kapaka.

 4. Smudge četkica za senku

  Zbog malog oblika namenjena je nanošenju senki za oči intenzivnih boja jer njen oblik omogućava preciznost u nanošenju bez stvaranja nereda.

 5. Četkica za ajlajner

  Sama reč govori da se upotrebom ove četkice može dobiti savršeno precizan izgled linija iscrtanih ajlajnerom. Naravno, ovo se odnosi ukoliko se radi o ajlajneru u kremastom stanju ili ajlajnera u gelu.

 6. Četkica za nanošenje ruža

  Iako spada u najmanje potrebne četkice za šminkanje, ona nekada može dobro doći kao pribor u preciznom nanošenju ruža na spoljašnje ivice tako da se ruž ne razmazuje i ne izgleda neuredno nanesen.

Velike četkice za šminkanje

Četkice za šminkanje

Četkice za šminkanje

 1. Četka za podlogu

  Ovom četkicom možete najjednostavnije naneti podlogu na lice a da ona izgleda i jeste jednako nanesena. Sunđeri i nanošenje prstima su manje higijenski od četkice, tako da se preporučuje upotreba ove četke, naravno ukoliko se često pere i održava čistom.

 2. Bockalica

  Ova četkica je isto namenjena nanošenju podloge ili čak pudera u kamenu, ali tehnikom bockanja, odnosno utapkavanja po licu. Ovu četkicu i tehniku šminkanja najčešće koriste profesionalni šminkeri.

 3. Četkica za puder

  Ova četkica omogućava jednostavno, ravnomerno i brzo nanošenje pudera na kožu, ali je poželjno da njene dimenzije ne budu prevelike.

 4. Četkica za rumenilo

  Ovu vrstu četkice ima svaka dama koja se šminka redovno. Dakle bez nje i ne možemo da zamislimo šminkanje. Poželjno je da njen oblik bude manji, zakošen da ne bi došlo do previše nanošenja rumenila na obraze u jednom potezu.

 5. Četkica za ruž

  Ova četkica se smatra najmanje potrebnom četkicom u svakodnevnoj upotrebi. Međutim, njenom upotrebom možete da izvučete pravilne crte i precizno našminkate uglove usana, što nije lako učiniti samo ružem bez četkice.

Napomena:

Ukoliko želite da kupite kvalitetan set četkica ili pak neku od njih, vodite računa da budu napravljene od prirodne dlake jer su to najkvalitetnije četkice koje vam mogu trajati dosta dugo. Naravno, bitno je i često pranje ovih četkica jer su one najpogodnije tlo za stvaranje bakterija. Nakon pranja, ostavite ih na peškiru da se suše prirodno i već nakon sušenja su spremne za ponovnu upotrebu.

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

One Response to “Četkice za šminkanje”

 1. Maja says:

  i četkice sa sintetičkom dlakom mogu biti odlične. većina ecotools četki je mekana i ne ispadaju im dlake. baš su kvalitetne.
  četke se obavezno suše sa dlakom okrenutom na dole. nikako obrnuto jer će voda da razjeda lepak kojim su spojene.


Leave a Reply