Pratite nas

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Upišite Vašu email addresu
u polje ispod
i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

Pratite nas na Facebook-u

Pošaljite ovaj tekst
Šerujte ovaj tekst na Facebook

Često se danas u našim parfimerijama sreću pored originalnih verzija parfema i njihove kopije. Toga pre nije bilo, ili ako jeste, bilo je u mnogo manjoj meri. Ova činjenica je pokazatelj toga da danas ljudi nemaju novca da izdvoje za neki dobar parfem, pa su prinuđeni da kupe njegovu kopiju. Međutim, ako nam se desi da izdvojimo novac za željeni parfem, ko nam garantuje da je on original?

Kopija ili Original?

Danas je česta pojava da originalnih parfema kod nas ima jako malo, i naravno ko bi se usudio da rizikuje 50 ili 100 eura za bočicu mirisa, a da se na kraju ispostavi da je parfem obična kopija? Zbog ove činjenice mnogi od nas se odlučuju da kupe kopiju svog omiljenog mirisa, koji danas postoje u mnogim varijantama.

Kopije parfema

Kopije parfema

Kopije:

U poslednje vreme se vode rasprave i polemike oko toga da su kopije parfema štetne, da sadrže neodgovarajuće sastojke, pa čak i to da sadrže urin mačke! Da, dobro ste pročitali. Da bi ovakvu teoriju potvrdili ili opovrgli treba da budemo vrsni stručnjaci i hemičari, a mi to nismo. Iz tog razloga će nam ovo ostati nepoznanica na nivou priče i ništa drugo od toga, jer vodeći se naukom, dokaze za tako nešto nemamo.

Prednost nekih kopija je u tome što su daleko postojanije od originala. Danas su na tržištu dostupne mnoge marke koje proizvode kopije parfema i za njihov kvalitet mogu da posvedoče velike količine prodatih parfema. Naime, najpoznatija marka koja proizvodi kopije parfema, a proizvodi se kod nas je marka Economic. Parfemi se proizvode u Paraćinu, u firmi “TPK” d.o.o. Na bočici ovih parfema je jasno istaknut sastav parfema, što je retkost kada se radi o kopijama. Economic kopije parfema možete naći u skoro svakoj parfimeriji, kao i u torbici svake druge žene i devojke. Njegove prednosti su: malo-ekonomično pakovanje, miris identičan originalu, dobra postojanost i naravno-povoljna cena.

Economic kopije parfema

Economic kopije parfema

Originali:

Naravno, da ne bi ispalo da kritikujemo jednu stranu, a drugu branimo, evo i zanimljivosti koja se tiče originalnih skupocenih parfema:

 • Da li ste znali da neki originali poput recimo hypnotic poisona i sličnih parfema sadrže genitalne lučevine divljeg bika?

Da, i ovo ste dobro pročitali. Izgleda čudno, ali očigledno nije sve u našim mirisnim bočicama lepo i nežno kako zamišljamo. Kvalitet original parfema ne treba dovoditi u pitanje. Međutim, ono što najviše interesuje svaku ženu kada treba da se odluči za kupovinu parfema, je njegova postojanost. Većina originalnih parfema imaju dobru postojanost, ali isto tako postoje i oni koji ne poseduju tu karakteristiku.

Sigurno ste mnogo puta čuli da vam neko kaže: “Imam original parfem, ali ispari brzo nakon nanošenja”. Da, postoje nažalost i takvi originali, iz ličnog iskustva mogu da potvrdim da se ne radi o jednom, nego o više takvih.

Kada se nađete u situaciji, da ste već kupili ovakav parfem, nemojte se razočarati. Nemojte baciti parfem, već iskoristite mali trik:

 • parfem naprskajte na kožu prethodno namazanu nekim uljem

Na suvoj koži parfem brže isparava, dok se na masnijoj koži miris parfema duže zadržava.

Original parfemi

Original parfemi

Izneli smo vam naša zapažanja i iskustva o kopijama parfema kao i o originalima, voleli bi smo da čujemo vaša iskstva sa parfemima? (napišite ih u komentarima ispod teksta)

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

4 Responses to “Kopije parfema”

 1. gost says:

  ispade bolje kopija nego original!

 2. Ljovisna says:

  Imala sam Sunset pre par godina koji je isparavao brzinom svetlosti,nije me mrzelo pa sam mejlom poslala bar kod sa parfema i zamolila ljude iz predstavnistva da mi potvrde da li je rec o kopiji,ili parfem ipak sadrzi tako nisu postojanost,na moje iznenadjenje odgovor sam relativno brzo dobila i na jos vece iznenadjenje parfem je bio original….Prosto eto,takve su mu note….Postoje neke turske kopije,u pastelnim bocicama,ne pise na njima nista,ali su savrsene,ima ih u Depo-u,cena im je oko 500 dinara i postojani su bas,bas….

 3. Ivana says:

  Vec nekoliko godina koristim Economic parfeme i nisam imala nekih stetnih efekata na kozi.Svi znamo da vecina nas nema sredstava da izdvoji za original parfem(pravi original),tako da se odlucujemo z akopije koje su po meni i vise nego dobre,posebno izdvajam Economic,jer su prafemi odlicni,istog su mirisa kao kod originala,stim da su malo jaci i sto je najbitnije ne izvetre brzo.Probala sam i neke druge proizvodjace,ali nisam zadovoljna. Tako da moj savet je Economic i preporucujem svima. A da,kazete koliko su stetni? Kao sto znate mnogo stosta je stetno po nas pa mi svesno to i dalje koristimo,npr,najopasniji su dezodoransi,a svi znate u kojim kolicinama ih koristimo,mada i tu jedna preporuka,birati dezodoranse bez alkohola,parabena i ostalih stetnih hemikalija,ima ih u Lilly drogerijama. Nadam se da sam pomogla 🙂

 4. 61 ni blizu originala,totalni promašaj


Leave a Reply