Pratite nas

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Upišite Vašu email addresu
u polje ispod
i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

Pratite nas na Facebook-u

Pošaljite ovaj tekst
Šerujte ovaj tekst na Facebook

Korektor je nezaobilazan kozmetički proizvod koji se nalazi u neseseru svake dame. Koretkori služe za ispravljanje nedostataka na licu. Dakle, njega koristimo kada želimo da prikrijemo mrlje, bore, ožiljke, kapilare, akne a najčešeće ga koristimo kada želimo da prekrijemo podočnjake.

Vrste korektora:

Tečni korektoriTečni korektori: Ova vrsta korektora se preporučuje za suvu kožu ili normalan tip kože. Nije idealan za masnu kožu, i stoga ga šminkeri ne preporučuju osobama čija je koža masna ili mešovita. Tečni korektori su odlični kada želite da prekrijete veće površine, poput nejednakog tena na licu, crvenila ili podočnjaka. Nakon nanošenja ove vrste korektora, koža će izgledati baršunasta, sveža i podmlađena. Mana im je jer su dosta transparentni, i nisu previše delotvorni u prikrivanju akni ili drugih mrlja na licu. Tečni korektori se mogu naći u obliku olovke ili u tubi.

Kruti korektoriKruti ili kompaktni korektori: Ova vrsta korektora služi za pokrivanje svih onih nepravilnosti za koje tečni korektor nije efikasan. Dakle, kruti korektori su odličan izbor kada želite da prikrijete male površine, ožiljke, akne ili manje crvenilo. Oni bolje pokrivaju nedostatke od tečnog korektora, ali se teže nanose na kožu jer imaju jaču i gušću strukturu od onih u tečnom stanju. Zbog ovog svojstva, ne preporučuje se njegovo nanošenje na osetljivo područje oko očiju, jer može doprineti stvaranju prevremenih bora. Preporučljiv je za sve tipove kože. Mogu se naći u obliku olovke ili u prahu.

Korektori u stikuKorektor u stiku: Najčešće korišćena vrsta korektora u današnje vreme, je uprvao ovaj korektor. Ova vrsta korektora se koristi za sve tipove kože ali su posebno dobri za masnu kožu. Osobama sa suvom kožom, ovakav korektor bi mogao biti pretežak, jer bi mogao dodatno isušiti kožu i doprineti stvaranju ljuspica na koži. Međutim, velika prednost korektora u stiku je to što je izuzetno lak i jednostavan za nanošenje, kao i to da se lako uklapa u podlogu.

Napomena:

Budite obazrivi pri izboru adekvatnog korektora za vaše lice. Nije samo bitno izabarati vrstu korektora, nego je bitno izabrati i pravu boju istog. Naime, ništa vam neće značiti ako izaberete kvalitetan korektor, ako promašite njegovu boju. Korektor NE SME biti tamniji od vaše kože ni za jednu nijansu, jer će time još više neglasiti nedostatke, nego prikriti iste ( osim ako ne želite da prikrijete ožiljke ). Takođe, korektor ne sme biti svetliji od vaše kože više od dve nijanse. Kada birate korektor, zadržite se na boji sličnoj i približnoj vašem tenu.

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

Leave a Reply