Pratite nas

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Upišite Vašu email addresu
u polje ispod
i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

Pratite nas na Facebook-u

Pošaljite ovaj tekst
Šerujte ovaj tekst na Facebook

PodočnjaciTamni kolutovi oko očiju, odnosno podočnjaci nastaju tako što dolazi do zadržavanja tečnosti u telu koje uzrokuje oticanje krvnih sudova ispod površine kože, a pošto je koža ispod očiju izrazito tanka i nežna, to oticanje u vidu tamnih fleka postaje izraženije nego što bi bilo na drugim delovima tela i njih nazivamo podočnjacima.

Uzroci nastanka podočnjaka:

Uzroci mogu biti mnogobrojni i navešćemo najčešće od njih – genetski uzroci, razni poremećaji u organizmu, oboljenja bubrega, trudnoća, prevelik unos soli u organizam, anemija, umor i kao najčešći uzrok – nedovoljna količina sna.

Mali trikovi za otklanjanje podočnjaka:

Podočnjaci mogu toliko da nam pokvare celokupan izgled više nego bilo koji drugi nedostatak na licu. Osim ako nisu znak, ili posledica neke bolesti, podočnjaka se kratkoročno možemo rešiti vrlo lako uz pomoć par kućnih trikova.

Krastavac:

Krastavac za podočnjakeKao najstariji trik koji možemo izvesti u kućnoj radinosti, je da isečete dve kriške krastavca koji je prethodno bio u frižideru, stavite ih na oči i držite petnaestak minuta. Neka vam ovo bude deo jutarnjeg rituala. I zapamtite – ovaj tretman je bolji od bilo koje skupe kreme.

Hladne kašike

Podočnjaci i kašikeOvaj mali trik može svako od nas primeniti u bilo koje doba dana i noći, jer je svima dostupan a ne košta ništa. Stavite dve kašike u zamrzivač dok se ne zalede. Nakon što se zalede, stavite ih na oči i držite petnaestak minuta. Koliko je ovo efikasno u otklanjanju tamnih podočnjaka, isto toliko je efikasno u otklanjanju otoka ispod očiju.

Krema za hemoroide:

Krema za hemoroideOve kreme funkcionišu po principu umanjivanja otoka i veoma su efikasne u brzopoteznom otklanjanju podočnjaka. Zapamtite jedno, ovo ne bi trebalo da koristite duže od dva puta nedeljno, već samo u hitnim slučajevima, jer su ove kreme obično toliko jake da mogu da nadraže oči i izazovu suze. Ovo upozorenje važi osim ako se ne radi o prirodno pravljenim kremama na bazi nevena. U tom slučaju možete koristiti kremu koliko god želite.

Čajevi:

Čajevi za podočnjakeČajevi od žalfije, peršuna i zelenog čaja su najefikasniji u otklanjanju tamnih kolutova ispod očiju. Kesice od čaja stavite na oči i ostavite ih na očima dok se ne ohlade. Bićete zadovoljni efektom i odrazom u ogledalu. Da napomenemo, velika količina unosa vode u organizam i gore navedenih čajeva će vam biti od izuzetnog značaja u borbi protiv podočnjaka, i ne samo to, već ćete svom celokupnom organizmu učiniti dobro ovim postupkom.

Šminka:

Podočnjaci i šminkaUkoliko vam ne pomogne, bilo koji od ovih malih trikova, ne očajavajte. Postoji rešenje i za to, uvek je tu šminka. Uzmite korektor koji je kremaste strukture, približan boji vaše kože, nikako previše svetao ili previše taman, jer će to još više izraziti podočnjake. Nanesite kremasti korektor, blago ga utapkajte na kožu i ako ima potrebe na korektor nanesite malo pudera u kamenu.

NE ZABORAVITE – SAN

SpavanjeSpavanje i osam sati sna je najbolji lek u borbi protiv podočnjaka. Ne postoji krema koja je efikasnija od dugog i zdravog sna. Zato dame, ako želite da izgledate lepo i sveže – spavajte zdravo.

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

Leave a Reply