Pratite nas

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Upišite Vašu email addresu
u polje ispod
i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

Pratite nas na Facebook-u

Pošaljite ovaj tekst
Šerujte ovaj tekst na Facebook

Punije usnePunije usne su godinama unazad postale veliki modni trend. Poslednjih par godina, dovodi se u pitanje kada je ovo prestalo biti vizuelno privlačna slika a postala neumesnost i preterivanje. U ovom tekstu se ne propagira estetska hirurgija za preteran i neumesan volumen usana. Ovaj tekst je namenjen damama koje imaju prirodne usne, malo manjeg volumena a želele bi bez estetskih intervencija da vizuelno povećaju njihov izgeld. Ukoliko nemate zavidan volumen usana, a želite na brzinu da one izgledaju punije, izdvojili smo nekoliko saveta i trikova koji vam mogu pomoći.

Kratak tutorial za punije usne

Napravite punije usne

 1. Korak:
  Usnice prvo precizno oivičite olovkom. Ona bi trebala biti u prirodnoj nijansi, tj. slična boji vaših usana. Budete li koristili tamnije nijanse, crta oko usnica biće previše vidljiva i izgledaće neprirodno.
 2. Korak:
  Nanesite ruž u nežnijim tonovima breskve ili bež nijanse koji sadrži sjajne čestice koje reflektuju svetlost pa će vam usne izgledati punije.
 3. Korak:
  Stavite malo bele senke za oči na prst i blago pređite duž celih usana, a na sredinu stavite malo zlatne senke za oči.
 4. Korak:
  Nanesite malo bezbojnog sjaja za usne (na donju i gornju usnicu) izbegavajući uglove usana da vam se ruž ne bi razmazao.
 5. Korak:
  Rub gornje usnice istaknite nežno rozom senkom za oči.

Dodatni trikovi:

 • Namažite sredinu donje usne slojem vazelina i one će izgledati punije i sjajnije.
 • Svetlijom olovkom za usne iscrtajte ivicu vaših usana. Zatim ispod nje povucite još jednu liniju, ali tamnijom nijansom boje koju ste izabrali. Nakon toga nanesite ruž tako da se stopi s linijom iscrtanom tamnijom olovkom. Ovim postupkom učinićete da vaše usne izgledaju punije. Oprezno s olovkom za usne, ako ne iscrtate linije dobro ili pogrešite nijansu boje, možete vizuelno umanjiti volumen usana. Liniju uvek počnite izvlačiti od V oblika na usni.
 • Bezbojni balzam sa blagim sjajem namažite tačno iznad usana – na predelu između nosa i linije gornje usne. Dodavanjem sjaja na ovo područje stvara se iluzija punijih usana. Zatim namažite hidrantni karmin koji u sebi sadrži visoki sjaj. Finalni dodir odradite ukrašavanjem donje usne, na čijoj ćete sredini u maloj količini ostaviti trag sjajnog balzama koji ste prethodno naneli iznad usne.

Napomena:

Izbegavajte mat karmine koji ne doprinose vizuelnom utisku punijih usana. Koristite uvek one nijanse i sedefaste karmine koji doprinose sjajnim usnama i većem volumenu.

Ako imate izrazito tanke usne, izbegavajte jako tamne nijanse ruževa jer će oni dodatno doprineti tome da vam usne izgledaju još tanje. Umesto njih koristite svetlije boje ruževa.

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

Leave a Reply