Pratite nas

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Upišite Vašu email addresu
u polje ispod
i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

Pratite nas na Facebook-u

Pošaljite ovaj tekst
Šerujte ovaj tekst na Facebook

VazelinDa li ste znali da je vazelin zapravo osnova mnogim skupim kremama? I ne samo to, već se u kozmetičkoj industriji koristi više nego što možete da zamislite. Svakako ga imate u kući, koristite ga za mazanje kožne obuće jer je odličan impregnant, mažete kožne jakne i kožni nameštaj… Zašto ne biste pročitali kako ga možete upotrebiti zarad nege svog tela?!

Vazelin i trikovi za lepotu

Koža licaKoža lica – Sada je već i naučno dokazano da je vazelin izuzetno efikasan u borbi protiv bora. Ako ga koristite umesto kreme, mažite ga u jako tankom sloju uz blagu masažu. Osobe sa masnom i kombinovanom kožom lica, mogu da koriste vazelin umesto noćne kreme, dok osobe sa suvom i osetljivom kožom lica mogu vazelin da koriste i kao dnevnu kremu. Vazelin obavezno mažite i umesto antirid kreme oko očiju, videćete da efekti neće izostati.

UsneUsne – Osim što hrani tanku i nežnu kožu usana, štiti usne od toplote i hladnoće hidrirajući ih, on im daje lep i prirodan sjaj kao da ste koristili sjaj za usne. Vazelin je idealna zamena za labelo, u nekim slučajevima ima i bolji efekat od balzama za usne. Posebno je dobro mazati vazelin na usne tokom leta i zime. Za regeneraciju kože na usnama, mažite ga pred spavanje u malo debljem sloju, probudićete se sa nahranjenim i prelepim usnama.

Koža telaTelo – Ako imate suvu i osetljivu kožu na telu, najbolje rešenje za vas je da koristite vazelin umesto mleka za telo. Nanesite ga u tankom sloju i razmažite po koži, i videćete kakav će efekat biti. Koža će oživeti i postati vidljivo lepša.

KosaKosa – Ako ste same svoj majstor i sami farbate kosu kod kuće, vazelin će biti najbolje sredstvo da zaštitite kožu od farbanja. Ako pak imate suve krajeve, probajte svoje silikonske kapi zameniti vazelinom, i videćete da će vam krajevi biti nahranjeni. Oprez: koristite malu količinu vazelina jer je on masnije strukture, ako preterate kosa će vam postati masnija, dovoljna je jako mala količina vazelina.

Koža rukuRuke – Ispucalu kožu na rukama, petama i laktovima ćete najbolje nahraniti i oporaviti ako običnu kremu za ruke zamenite vazelinom. Mažite ga što češće u tankom sloju i vaša koža će se u kratkom roku preporoditi.

Skidanje šminkeSkidanje šminke – Ako vaša koža ne podnosi losione i mleka za skidanje šminke, ili ste alergični na hemijske proizvode, probajte sa vazelinom skinuti šminku sa očiju. Videćete da će se maskara brže skinuti nego kada je skidate sa mlekom za skidanje šminke, a pritom ćete i nahraniti osetljivu i tanku kožu oko očiju.

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

2 Responses to “Vazelin za lepotu”

  1. @Nastazija3 says:

    Kolika je cijena vazelina otprilike?

  2. Milica says:

    Koja je zamena za vazelin ??????


Leave a Reply