Pratite nas

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Upišite Vašu email addresu
u polje ispod
i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

Pratite nas na Facebook-u

Pošaljite ovaj tekst
Šerujte ovaj tekst na Facebook

Ovo je posebna vrsta kreme koja je testirana od strane oftamologa jer ne bi trebalo nimalo da šteti posebnoj regiji na licu, očima i osetljivoj i tankoj koži oko očiju. Ova krema obično ne sadrži nikakve štetne sastojke, blaga je i bez mirisa. Bitno je dobro izabrati ovu kremu zbog osetljivosti kože oko očiju, jer ne postoji potkožno masno tkivo, a stres je veliki zbog konstantnog pomeranja (čovek dnevno pokrene mišiće i kožu oko očiju preko 10 000 puta), što doprinosi bržem stvaranju bora.

Sa negom treba početi oko 25-e godine. Ukoliko je koža suva, preporučuju se kreme, a ukoliko su problemi oticanje i podočnjaci, prihvatljivije su kreme u obliku gelova.

Krema za oči

Krema za oči

Postoje obično dva tipa ovih krema:

1. Dneva krema oko očiju

Njeni sastojci su kombinovani tako da štite i hrane osetljivu kožu oko očiju tokom dana. Obično služi i da redukuje tamne kolutove oko očiju, posebno ako je krema u obliku gela koji ima efekat hlađenja, onda doprinosi i smenjenu nadutosti oko očiju.

2. Noćna krema oko očiju

Ova krema je zadužena da pomogne u obnavljanju i prevenciji, odnosno sprečavanju buduće štete vašoj koži. Ovakve kreme obično sadrže retinol, aktivni sastojak koji je efektan u borbi protiv bora.

Područje oko očiju

Područje oko očiju

Napomena:

Kada sledeći put krenete u kupovinu krema za vaše lice, posebnu pažnju posvetite odabiru ovih krema, jer je koža oko očiju daleko više tanja i osetljivija od kože na ostalim delovima lica. Takođe, vodite računa o svojim očima, pri upotrebi ove kreme, ne bi trebalo da vas peku oči, jer je to znak da krema nije adekvatna i da bi je trebali promeniti.

Savet:

Osobe sa izrazito osetljivom kožom i očima, treba da potaže kremu na biljnoj bazi ili da pređu na neka od biljnih ulja koja nikako ne mogu štetiti koži ove regije.

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

Leave a Reply