Pratite nas

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Upišite Vašu email addresu
u polje ispod
i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

Pratite nas na Facebook-u

Pošaljite ovaj tekst
Šerujte ovaj tekst na Facebook

Da li je najlepša – to ne znamo, ali da je najskuplja – svakako jeste. Ako se lepota i kvalitet mere novcem, onda ove torbe jesu jedne od najlepših torbi na svetu.

Birkinka

Birkinka

Hermes Birkin torba

Hermes Birkin torba

Hermes Birkin torba

Sama činjenica kako je nastala i dizajnirana ova torba, uvodi nas u njenu ekskluzivnu priču. Jedan od vodećih ljudi francuske modne kompanije Hermes, je 1981 godine sedeo u avionu pored poznate engleske glumice Džejn Birkin. Njena torba je pala sa sedišta, i sve njene stvari su se rasule po podu. Samo je rekla, da mi je jedna prava, kvalitetna torba, da u nju može sve da mi stane. Tri godine kasnije, dobila je prvu torbu nazvanu po njoj. Ova torba je od tada postala ikona, čak je i sama glumica izjavila da je slava torbe nezamislivo premašila i njenu glumačku slavu.

Džejn Birkin

Džejn Birkin

Naime, Birkinka, kako je danas zovu, je torba koja se pravi ručno, od prave teleće kvalitetne kože. Njene cene se kreću u rangu od 9000 pa sve do 150000 dolara. Ako zanemarimo cenu, postoji još jedna prepreka preko koje bi morali da pređemo kako bi postale ponosne vlasnice Birkinke – lista čekanja. Ove torbe se naručuju, možete birati boju, kožu (najskuplje su torbe od krokodilske kože) ili veličinu (što manja Birkinka – veća je cena). Ove torbe poseduju bravicu i ključ, detalj kakvim ne mogu da se pohvale druge torbe. Ako ste gledali seriju Seks i Grad, sigurno ste videli kolika je popularnost Birkin torbe, koja se inače pominje u nekoliko svetskih hitova, pa čak i u nekim mega popularnim serijama, Vil i Grejs.

Iako je ova torba bez logoa, više je prepoznatljiva od torbi koje nose logo velikih modnih marki. Zbog svoje velike cene, na tržištu postoje i njene kopije, ali čak ni cena njenih kopija nije povoljna. Dakle, da bi kupili samo kopiju ove torbe, morali biste da izdvojite oko 1000 dolara, nekada i više.

Hermes Birkin torbaDrage dame, ako ste ljubitelj ove torbe, želim vam da jednog dana postanete njena ponosna vlasnica, a ako vam se to ne dogodi, bar nas mašta ne košta puno koliko i ova torba.

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

Leave a Reply