Pratite nas

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Upišite Vašu email addresu
u polje ispod
i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

Pratite nas na Facebook-u

Pošaljite ovaj tekst
Šerujte ovaj tekst na Facebook

Nega kose letiVaša kosa je tokom leta najviše izložena štetnim atmosferskim uticajima i podložna oštećenju stoga joj je potrebna posebna nega. Visoke temperature, UV zračenje, znojenje, hlor iz bazena, prašina i svakodnevno pranje i stilizovanje itekako negativno utiču na izgled i zdravlje vaše kose. Ne možemo da izbegnemo većinu ovih faktora, a da uživamo u čarima leta, ali adekvatnim postupcima možemo da ublažimo njihov negativni uticaj.

Saveti za negu kose leti:

ŠeširKada god ste u prilici štitite vašu kosu od direktnog uticaja sunca, a idealno rešenje su šeširi. Osim što mogu izgledati vrlo atraktivno, oni će štititi i vašu kožu lica. Ukoliko niste pristalica šešira, tu su marame, ešarpe i naravno sunprotect proizvodi koji se nanose pre izlaganja kose suncu. Ovi proizvodi su osmišljeni tako da deluju kao neka vrsta filtera UV zraka. Oni oblažu vlas i štite njen pigment, takođe kosu čuvaju od isušivanja i pucanja.

Zaštita kosePreko leta je vaša kosa suva i potrebna joj je hidracija koju ćete obezbediti adekvatnim pakovanjem. Hranljivo pakovanje bi bilo poželjno da primenjujete barem jednom nedeljno, a regenerator koristite nakon svakog pranja kako bi sprečili mršenje kose. Zbog blagodeti kokosa preporučujemo da sami napravite masku od kokosovog ulja

Izbegavajte jake šampone preko leta, ukoliko ste primetili da vam je kosa suva. Šamponi bez sulfata su idealni za pranje kose tokom leta jer su blagog sastava. Njih možete koristiti ukoliko vam se kosa ne masti previše. Izbegavajte sušenje fenom kada su visoke temperature jer nemate potrebe za tim. U toplim letnjim danima puštena kosa vam neće biti od koristi, umesto toga praktikujte punđice, pletenice ili vašu kosu pokupite u visoki elegantan rep.

Uživajte u čarima leta i čuvajte vašu kosu :

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

Leave a Reply