Pratite nas

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Upišite Vašu email addresu
u polje ispod
i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

Pratite nas na Facebook-u

Pošaljite ovaj tekst
Šerujte ovaj tekst na Facebook

Tržište je preplavljeno raznim mirisnim notama koje su upakovane u primamljive ambalaže.

Parfemi skupi ili jeftini, izvor su zadovoljstva nas žena, ali i muškaraca. Svaki parfem u sebi nosi specifičnu mirisnu notu koja individualno miriše na svakoj osobi. Koliko vam se puta dogodilo da vas neki parfem oduševi svojim mirisom na nekoj osobi ali kada ga nanesete na sebe, on jednostavno drugačije miriše.

Parfemi

Parfemi

Letnji, zimski, blagi, jaki, cvetni, slatki, osvežavajući, ženstveni, strastveni… sve su to karakteristike parfema. Kada kupujemo parfem treba prvo da razmislimo da li ga kupujemo za toplije ili hladnije vreme. Leti se koriste laganiji, nežniji parfemi sa cvetnim notama ili aromom osvežavajućeg citrusa. Za jesen i zimu koriste se jači, prodorniji parfemi. Bitno je napraviti odabir parfema koji ćemo koristiti preko dana i onog koji ćemo korisiti u večernjim časovima.

Ovo su osnovna načela koje ne smemo zanemariti prilikom kupovine parfema, ali ono što je najbitnije od svega je to da izaberemo parfem koji će nas karakterno opisivati. Dame sa jačim temperamentom se obično odlučuju za “teške “ parfeme, prodorne zavodljive note, dok dame mirnijeg temperamenta biraju lagane, nežnije parfeme. Izabarti odgovarajući parfem nikako nije lak posao. Kada se nađemo u parfimeriji nikada ne bi trebalo da probamo više od tri parfema, jer sve preko tog broja zbunjuje naše čulo mirisa i mi postajemo neodlučni.

Naravno, klasične dame nemaju taj problem jer ostaju verne godinama svojim proverenim parfemima poput Chanel 5 koji će pored belog tena , farmerki I kožnih jakni uvek ostati u modi!

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

One Response to “Odabir parfema”

  1. Ivan says:

    Zanima me da li moze neko da mi kaze nesto o Annick Goutal parfemu: http://www.mojaparfimerija.com/model-parfema.php?…
    koliko ostaje na koži i kakvog je mirisa


Leave a Reply