Pratite nas

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Upišite Vašu email addresu
u polje ispod
i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

Pratite nas na Facebook-u

Pošaljite ovaj tekst
Šerujte ovaj tekst na Facebook

Muke svake savremene i moderne žene su one nepoželjne linije na koži, odnosno bore. Neiscrpna i večita tema nas žena su upravo te neželjene bore i borice, kojih uporno pokušavamo da se rešimo ili sprečimo njihovo nastajanje.

Kada se zateknemo u parfimeriji pred brdom skupocenih krema i kremica, nama je u glavi ono najbitnije, a to je da budu protiv bora (anti age kreme). U novinama stalno čitamo o prevenciji bora i smanjenju istih, ali ono što zapravo ne znamo je to, da je rešenje ispred nas.

Da li ste znali da borba protiv bora zahteva DVA, zapravo jednostavna koraka?

  1. hidrirana koža
  2. UV zaštita

Najbitnije u prevenciji bora jeste HIDRIRANA KOŽA

Bez velike muke i nauke, vrlo lako i jednostavno, po poslednjim istraživanjima dokazano je da je najbolja prevencija u nastajanju bora upravo to, da koža bude dobro hidrirana. Kad je koža hidrirana, ona je elastična, sjajna i puna života, što u stvari i predstavlja savršenu zaštitu od nastajanja onih nepoželjnih linija na našoj koži.

Dakle, da bi nam koža bila dobro hidrirana, pored odgovarajuće hidrantne kreme, bitno je i stanje našeg organizma. Potrebno je dnevno u organizam uneti što više tečnosti, najmanje 1,5l, a tokom leta je poželjno uneti i više, oko 2l tečnosti dnevno.

Učinak vode

Učinak vode

Drugi korak, isto jednostavan koliko i prvi, je UV ZAŠTITA

Svima nam je opšte poznato to, da izlaganje suncu jeste brz put ka nastanku bora. Da bismo sprečili njihovo nastajanje potrebno je da u najbližoj apoteci ili parfimeriji kupimo najjednostavnije rečeno, kremu za sunčanje sa sto većim faktorom. Ova vrsta krema predstavlja najefikasniju kremu protiv bora koje danas poznajemo.

Bitno je napomenuti da su ove kreme neophodne za korišćenje isključivo leti, ali nikako ne treba da zanemarimo njihovu upotrebu zimi, pogotovo ako zimujemo na nekoj planini. Osobe sa osetljivom kožom lica, svetlijeg tena bi trebalo da biraju kremu za sunčanje sa što većim faktorom, najmanje 40.

UV zaštita

UV zaštita

Dame, počnite već danas vašu borbu i pobedite bore!

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

Leave a Reply