Pratite nas

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Upišite Vašu email addresu
u polje ispod
i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

Pratite nas na Facebook-u

Pošaljite ovaj tekst
Šerujte ovaj tekst na Facebook

Rumenilo za liceStavljanje rumenila na lice je svakako najbrži i najlakši način da vašem licu podarite baršunasti sjaj i naglasite jagodice što svakako daje poseban oblik vašem licu. Nanošenje rumenila treba da bude poslednji korak u šminkanju, ali na njega treba obratiti najviše pažnje. Ako preterate sa rumenilom, vaše lice će izgledati više smešno nego privlačno. Da biste ovo izbegli, koristite boju rumenila koja odgvara boji vašeg lica i slaže se sa bojom vaše kose, odnosno ne sme postojati preveliki kontrast u odnosu boje rumenila i boje vaše kose. Četka za rumenilo bi trebala biti od prirodne dlake sa što većim oblikom radi lakšeg nanošenja rumenila na lice.

Rumenilo naspram oblika vašeg lica:

Kao što svetlim ženama sa nežnom kožom ne stoji rumenilo tamno bronzane boje, jer izgleda previše napadno i predstavlja preveliki kontrast, tako ni svakom obliku lica ne priliči isti postupak aplikacije rumenila na lice.

Nanošenje rumenila

Nanošenje rumenila

OVALNO LICE:
Ovaj oblik lica je najadaptibilniji za eksperimentisanje sa frizurama, ali što se šminke tiče, kada se rumenilo nanosi, treba se držati jednog pravila. Rumenilo nanesite tako što ćete praviti kružne pokrete na jagodicama – na najvišem delu jagodične kosti, na onom delu koji je najudaljeniji od vašeg lica kada se nasmejete. Koristite četkicu za rumenilo srednje veličine.

OKRUGLO LICE:
Ovakav oblik lica često prati i epitet da su lica mala i sitna. Iz tog razloga, pravilno nanošenje rumenila bi trebalo da doprinese vizuelnom izdužavanju lica. Četkica bi trebala biti lepezastog oblika, a rumenilo nanosite u trapezastom obliku prateći da ne pređete donji deo jagodica. Na kraju, nanesite trunku rumenila i na bradu.

IZDUŽENO LICE:
Ovaj oblik lica zahteva kratak postupak nanošenja rumenila u obliku bumeranga koji će najlepše pristajati obliku lica. Nikako nemojte nanositi rumenilo u obliku kruga jer ćete dobiti efekat neprirodnog rumenila ili ćete čak postići i smešan efekat. Dakle držite se jednog osnovnog pravila, ovom obliku lica stoji samo ovakav oblik nanesenog rumenila.

ČETVRTASTO LICE:
Ovakav oblik lica nekada može imati i malo grublje crte lica. Iz tog razloga, rumenilo bi trebalo biti manje upadljivije bez velikog naglašavanja. Nanesite tamnije rumenilo uz viličnu kost, prema licu, sa tim da izbegavate bradu. Koristite manju četkicu za rumenilo.

PravilnoNapomena:
Osobama sa svetlim tenom najviše odgovaraju ružičaste nijanse rumenila.
Osobama sa svetlo žućkastim tenom najviše odgovaraju nijanse rumenila kao što su boja breskve ili narandžaste nijanse.
Dok osobama sa tamnijim tenom odgovaraju smeđe nijanse rumenila.

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

Leave a Reply