Pratite nas

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Upišite Vašu email addresu
u polje ispod
i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

Pratite nas na Facebook-u

Pošaljite ovaj tekst
Šerujte ovaj tekst na Facebook

Peglanje koseOni koji se feniraju ili koriste peglu i figaro dobro znaju koliko toplota može da ošteti kosu. Upotreba aparata koji odaju toplotu postala je neizbežna kako u salonima tako i kod kuće. Kombinacija toplote, hlora u vodi i zagađene životne sredine uzima svoj danak vašoj kosi i vi se prosto vrtite u začaranom krugu. S jedne strane od vas se očekuje da imate savršenu frizuru, a sa druge da vam kosa bude zdrava. Teško je naći balans, ali ako se pronalazite u ovim redovima ovaj tekst će biti koristan za vas.

Toplota izaziva cvetanje krajeva kose, frizzy efekat i lomljenje kose. Većina smatra da će samo kupovinom skupih profesionalnih proizvoda postići dovoljnu zaštitu od toplote. Ono što treba da znate je da vam i jeftiniji proizvodi mogu poslužiti u tu svrhu. Ovi proizvodi skupi ili pristupačnijih cena imaju zajedničke osobine. Svaki proizvod sadrži silikon dimethicone, rastvoren ili u vodi ili u ulju u različitim količinama. Takođe sadrže hidrantne proteine, pantenol i konzervanse. Ovi prozvodi se mogu naći u obliku sprejeva, seruma, losiona, krema, gelova.

Karakteristike kvalitetnih proizvoda za zaštitu od toplote :

 • Proizvod mora da bude lagan,
 • Proizvod ne sme da ostavlja lepljiv trag na kosi,
 • Trebalo bi da se aktivira toplotom,
 • Mora da sadrži hranljive komponente za kosu.

Razlike su interesantne. Oni koji sadrže vodu, više su lagani i deluju kao neki leave in regenerator (regenerator koji se ne ispira). Oni koji ne sadrže vodu uopšte, izgledaju više kao serum. Neki sadrže alkohol. Oštećenje kose toplotom možete prevenirati korišćenjem proizvoda koji sadrže glicerin i propilen glikol , naime oni usporavaju isparavanje i gubitak vode iz vlasi.

Smanjite procenat oštećenja prilikom feniranja i peglanja

Feniranje kose

 • Prvi korak je da adekvatno pripremite vašu kosu za sušenje i oblikovanje. Nakon pranja i korišćenja regeneratora ili hranljivog pakovanja za kosu koristite proizvod za zaštitu od toplote.
 • Sušenje fenom : Prekomerna temperatura može da dovede do gubljenja vlage i do dehidracije vaše kose. Današnji fenovi imaju nekoliko brzina i nivoa topote prilikom sušenja. Koristite samo onoliko topolte koliko vam je neophodno.
 • Peglajte samo suvu kosu. Eksperti upozoravaju da dobro osušite vašu kosu pre peglanja, ako to ne učinite rizikujete da dodatno oštetite vašu kosu.

Poštedite vašu kosu od toplote kad god ste u prlici, pogledajte naše tekstove o oblikovanju kose bez toplote i oštećenja.

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

3 Responses to “Zaštita kose od toplote fena, figara i pegle”

 1. Marina says:

  Koji vi proizvod preporucujete? 🙂

  • UvekLepa.com says:

   Svaki proizvod koji u sebi sadrži gore navedene sastojke može da posluži prilkom izbora, samo pogledajte sastav i nećete pogrešiti. Dame koje imaju masniju kosu trebaju da biraju neki proizvod u obliku spreja, a one sa suvljom ili frizzi kosom neki u obliki kreme.

 2. wehavebesttutorials says:

  Imam masnu i kratku kosu.. Dosta je lomljiva i imam malo oštećene krajeve, koji bi bio dobar preparat za mene?


Leave a Reply