Pratite nas

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Upišite Vašu email addresu
u polje ispod
i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

Pratite nas na Facebook-u

Pošaljite ovaj tekst
Šerujte ovaj tekst na Facebook

Ako mislite da ste probali sve i svašta za kosu, grdno se varate. Koliko daleko ste spremni da idete zarad zdravlja vaše kose?

Stari narodni lek o kojem ćemo pisati, poznat je narodu od davnina, prvenstveno kao lek a zatim i kao preparat za negu kose. Ako imate problema sa peruti, opadanjem kose ili imate slab koren dlake, a spemni ste da probate sve, nastavite sa čitanjem, možda se rešenje za vas nalazi upravo u ovim redovima.

Sastojci ovog čudotvornog leka su:

 1. Domaća komova rakija (0,75 l). Opšte je poznata činjenica da je kvalitetna domaća komova rakija vrlo delotvorna u masažama jer pospešuje perifernu cirkulaciju kože glave.
 2. Beli luk (4-5 većih glavica). O belom luku već znamo sve i svašta. Ima milion prednosti, a samo jednu manu-neprijatan miris. Ako zanemarimo neprijatan miris i počnemo da pišemo o blagodetima belog luka, trebaće nam par stranica, pa ćemo se zadržati na njegovom najbitnijem svojstvu zdravu za kosu. Najlekovitiji sastojak belog luka je alicin koji ima antibakterijsko dejstvo, i koji pomaže kod gljivičnih infekcija koje su čest uzrok opadanju kose.
 3. Ulje ricinusa (50 ili 100ml). Upotreba ovog ulja u kozmetičke svrhe je malo kome poznata. Koristi se u raznim kremama kao sastojak protiv bora, a takođe je tajni sastojak mnogih šampona, maski i ostalih preparata za kosu. Ovo ulje pospešuje rast nove kose, a postojećoj daje sjaj jer dubinski hrani dlaku kose. Deluje umirujuće, štiti i daje vlagu kosi i koži. Dugo se koristi u narodnoj medicini i postoji verovanje da se njegovom upotrebom može povratiti izgubljena kosa.
 4. Karanfilić (nemleveni, nekoliko zrna). Ovaj začin se dodaje zbog ublažavanja mirisa belog luka i komovice.

Kada očistimo glavice belog luka, stavimo ih u veću teglu, prelijemo komovom rakijom i dodamo ricinusovo ulje i karanfilić, zatvorimo teglu i sve dobro izmešamo. Teglu ostavimo na suncu da odstoji 30-ak dana, i nakon toga procedimo tečnost i dobijemo tinkturu za kosu. Tinktura će biti jakog, neprijatnog mirisa, ali izuzetno delotvorna za vašu kosu. Neprijatan miris će ispariti ubrzo nakon nanošenja na kožu glave.

Tinktura za kosu

Tinktura za kosu

Upotreba:
U slučaju opadanja kose, ovu tinkturu nanosimo na kožu glave ujutru i uveče uz obaveznu masažu temena. U slučaju perutanja kože ili kao masku, tinkturu možete koristiti par sati pre pranja kose, isto je nanoseći kao i u prvom slučaju.

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

6 Responses to “Tinktura za brži rast kose”

 1. Katarina says:

  Imate li neki drugi nacin za brzi rast kose?

 2. Dijana says:

  Odlicni ste 🙂 Sve pohvale! Dijana

 3. Dani says:

  Ja pokusavam da napravim ovu tinkturu,stoji vec 15 dana na suncu i jezivo izgleda…Luk je promenuo boju,a od ulja su se na povrsini stvorili sklobutici uzasni su… jel to ok?

 4. jovanagreen says:

  Da li ce se opadanje smanjiti ako stavljamo samo pre pranja, a ne bash svakog dana 2x dnevno? Ja studiram i ne mogu takva na fakultet, a ne bih bash svakog dana prala kosu.

  Hvala na odgovoru unapred 🙂
  Pozdrav


Leave a Reply