Pratite nas

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Upišite Vašu email addresu
u polje ispod
i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

Pratite nas na Facebook-u

Pošaljite ovaj tekst
Šerujte ovaj tekst na Facebook

Da li ste znali da se pivo nekada davno, u frizerskim salonima koristilo kao gel za kosu, sa namerom da se oblikuju frizure, sve dok se nije otkrio pravi gel za kosu?

Danas se pivo koristi u iste svrhe, da zameni gel ili penu za kosu, devojkama koje ne preferiraju hemijske preparate za negu svoje kose. Naime, pivo ima učvršćujući efekat, a njegov miris ispari ubrzo nakon nanošenja.

Pivo i kosa

Pivo i kosa

Za ovaj home made tretman često se odlučuju devojke sa kovrdžavom ili talasastom kosom. Takva kosa je inače zahtevna kada se radi o definisanju loknica. Pivo, naravno, koriste i devojke sa ravnom kosom da bi dobile talasasti efekat na svojoj kosi, ili pak dobili na volumenu. Pored ovog, mnoge devojke koriste pivo ne samo radi estetike, već i zbog njegovog pozitivnog dejstva na zdravlje kose.

Iskustva mnogih korisnica ovog prirodnog tretmana ukazuju i na to da su upotrebom piva ojačale kosu, i koren dlake. Kosa im je postala zdravija, sjajnija, a samim tim je dobila i na volumenu. Pivo inače obiluje vitaminom B koji kosu čini jačom i otpornijom. Protein iz piva popunjava i najsitnije pukotine u vlasima i ispucalim krajevima, pa samim tim kosa postaje mekša i bolje reflektuje svetlost (zbog čega deluje sjajnije).

Napomena:

Ako želite da naneste pivo na vašu kosu, potrebno je to uraditi posle pranja kose, odnosno naneti ga na mokru kosu.

Pivo zbog svog pozitivnog svojstva da lepo definiše i učvrsti kosu i kovrdže, ima i nezgodan efekat da iz vazduha prikuplja sve moguće nečistoće, jer je lepljive strukture. Iz ovog razloga je neophodno da ako ga koristite na klasičan način veoma često perete kosu.

Naravno, ako niste ljubitelj piva, a želite da svojoj kosi priuštite sve najbolje, možete koristiti pivski kvasac iz apoteke, kao dodatak ishrani. Verujte, osim što će vam kosa biti zahvalna, vaša koža i nokti će blistati. Samo ne preterujte sa pivskim kvascem, ima visok sadržaj vitamina B, pa ukoliko ga uzimate u velikim količinama, možete početi naglo da se gojite.

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

Leave a Reply