Pratite nas

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Upišite Vašu email addresu
u polje ispod
i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

Pratite nas na Facebook-u

Pošaljite ovaj tekst
Šerujte ovaj tekst na Facebook

Kada se nađete u parfimeriji ispred ogromne police sa kremama, tražeći savršenu, setite se da u prirodi postoji rešenje za vaš problem.

Blagotvorna i lekovita dejstva biljnih ulja su od davnina poznata čoveku. Ona sadrže mnoge stvari koje su potrebne našoj koži. Ono što biljna ulja čini posebnim su vitamini, minerali i masne kiseline koje hrane kožu.

Kantarion ulje

Kantarion ulje

Kantarion ulje

Kantarion je poznat po svom antibakterijskom dejstvu, a zahvaljujući protivupalnom dejstvu koristi se kod rana i opekotina. Dakle kantarion ulje potpomaže i regeneraciju kože, dobro ga je koristiti leti posle sunčanja, ali nikako pre, jer ne reaguje dobro u kontaktu sa suncem.

Ako želite kantarion ulje koristiti kao kozmetički preparat, najbolje ga je mazati na očišćenju vlažnu kožu ili prethodno naprskanu pantenol vodenim rastvorom, dobro umasirati i pustiti da koža upije ulje. Ovakav tretman najbolje je izvoditi pre spavanja, odnosno koristiti kantarion ulje umesto noćne kreme. Delotvorno je u prevenciji i otklanjanju finijih bora, kao i za hidrataciju dehidrirane kože.

Napravite sami ulje za borbu protiv bora

Kod kuće, uz pomoć volje i malo strpljenja napravite sebi biljno ulje za borbu protiv bora i priuštite vašoj koži pravu blagodet na kojoj će vam ona biti zahvalna.

Domaće kantarion ulje

Domaće kantarion ulje

Recept za ulje za borbu protiv bora: U staklenu posudu staviti što više cvetova kantarion biljke, i to preliti sa litrom kvalitetnog maslinovog ili suncokretovog ulja. Ostaviti da odstoji na suncu 30 dana, nakon toga ulje procediti, i ono će biti spremno za upotrebu.

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

Leave a Reply