Pratite nas

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Upišite Vašu email addresu
u polje ispod
i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

Pratite nas na Facebook-u

Pošaljite ovaj tekst
Šerujte ovaj tekst na Facebook

Ovo je jedna od definitivno najboljih stvari koje možete priuštiti svojoj kosi. Komponente u njemu čine kosu jakom, revitalizuju je, hrane i štite od procesa starenja. Dozvolite nam da vam pojasnimo koje su te komponente i njihove efekte na kosu.

Sastojci:

  Hladno cedjeno kokosovo ulje

 • Laurinska kiselina: Jedan od najodgovornijih razloga za opadanje i gubitak kose je dejstvo mikroba na kožu glave i koren dlake. Dakle, da bi izvršili prevenciju i zaštitili kosu potrebno vam je antimikrobno dejstvo . Laurinska kiselina prisutna u kokosovom ulju ima takvo dejstvo. Ona je u osnovi triglicerid iz kojeg se stvara monoglicerid ili takozvani monolaurin koji ima odlične antimikrobne osobine.
 • Kaprinska kiselina: Ova kiselina je još jedan od triglicerida prisutanih u kokosovom ulju, koji, kao laurinska kiselina, stvara monoglicerid koji se zove monocaprin – on ima izuzetne antimikrobne osobine slične onima koje ima monolaurin.
 • Vitamin-E: Svi znamo važnost vitamina E za kožu i kosu. Vitamin E čuva zdavlje skalpa i deluje podmađujuće na kožu i kosu.

Delovanje:

  kokos

 • Hidracija: Kokosovo ulje ima sposobnost da hidrira kosu, takođe ne dozvoljava gubitak vlage iz nje , tako da kosa ostaje meka i zaštićena od lomljenja.
 • Protiv peruti: Različite masne kiseline prisutne u kokosovom ulju služe kao veoma dobri agensi u borbi protiv peruti .Redovna aplikacija ovog ulja vam može pomoći da zauvek izlečite perut.
 • Stilizovanje: Kokosovo ulje može da bude dobar preparat za stilizovanje kose zato što se rastapa na toploti, a zatim kondenzuje na hladnoći. Dakle, kada ga nanesete na kosu ono se ravnomerno raspoređuje zbog toplote vaših dlanova. Ubrzo, kada kosa dođe u kontakt sa vazduhom, ulje se kondenzuje zbog niže temperature od telesne i tako vrši funkciju poput gela ili kreme za oblikovanje. Odlično je za postizanje antifriz efekata i lepo definisanje lokni.

Napomena : kada kupujete ovo ulje obratite pažnju da ono bude hladno ceđeno, ono se obično prodaje u prodavnicama zdrave hrane. Samo hladno ceđeno ulje sadrži u sebi blagodeti o kojima smo pisali. Pogledajte na našem sajtu pripremu maske za kosu od kokosovog ulja.

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

2 Responses to “Kokosovo ulje za kosu”

 1. Kulerica says:

  Potpisujem! 🙂
  Inace SUPER sajt!

 2. UvekLepa.com says:

  HVALA 🙂 Zbog Vas i svih devojaka i žena koje žele da budu lepe, i postojimo 🙂


Leave a Reply