Pratite nas

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Upišite Vašu email addresu
u polje ispod
i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

Pratite nas na Facebook-u

Pošaljite ovaj tekst
Šerujte ovaj tekst na Facebook

Ova maska je S.O.S . tretman za suvu i oštećenu kosu. Nju čine svega dva sastojka, a to su hladno ceđeno kokosovo ulje i jaje. Kokosovo ulje najbolje efekte pokazuje protiv opadanja kose i peruti, vrši hidraciju i zaštitu kose i na taj način obezbeđjuje zdrav rast kose koja nije sklona lomljenju. Jaje sadrži minerale i proteine koji su više nego korisni kako za skalp tako i za kosu. Priprema je jednostavna ako sledite naše uptstvo i savete :

MaterijalOd materijala vam je potrebno hladno ceđjeno kokosovo ulje i jaje. Obratite pažnju da ulje bude ekstra virgin organic, tj 100 % organsko ulje namenjeno za ishranu, bez dodatnih hemikalija. Kao što možete da primetite na slici ono nije u tečnom stanje već je pastaste konzistencije, izuzetno je prijatnog i intezivnog mirisa. Obično se može naći u prodavnicama zdrave hrane.

Pravljenje maske 1U metalnu posudicu adekvatnu za zagrevanje stavite jednu kašiku kokosovog ulja. Ovaj korak je individualan i zavsi od dužine i volumena kose. Ako vam je kosa kraća i manjeg volumena slobodno stavite pola supene kašike. Posle prve upotrebe biće vam jasno da li ste mogli da stavite više ulja ili manje, ponavljam to je skroz individalno.

Pravljenje maske 2Posudicu stavite na šporet i na najmanjoj temperaturi otapajte polako, cilj vam nije da ulje bude vruće već da se otopi. Kada ste zavšili sačekajte koji minut i pažljivo prstom proverite temperaturu ulja, vodte računa da se ne opečete. Ulje treba da bude mlako približno telesnoj temperaturi i onda ste spremni za sledeći korak.

Pravljenje maske 3Već smo napomenuli da ulje treba da bude mlako nikao vruće i to iz jednostavnog razloga. Sada u njega dodajete jaje. Ako je ulje vruće jaje će se na neki način skuvati u njemu, tj stvrdnuti, što vam nije cilj.

Priprema maske Umutite dobro jaje i ulje dok se smesa ne sjedini.

Pravljenje maske 7Ovako maska izgleda na kraju kada je spremna za upotrebu. Masku nanesite na celu kosu, dobro natopite krajeve i suvlje delove kose, a korisno je i da namažete kožu glave. Masku možete da nanesete rukama ili četkicom za farbanje kako god vam je lakše. Maska je dosta tečna pa bi bilo poželjno da zaštitite garderobu peškirom.

pravljenje maske 8Na kraju je potrebno da kosu umotate plastičnom folijom. Ispod folije se povećava temperatura i apsorpcija hranljivih sastojaka maske. Masku držati 40 minuta na kosi, a potom je isprati. Obratite pažnju na sledeće : kada ispirate masku neka voda bude jedva mlaka sve do momenta kad ste je 100 % isprali. Ovo je jako bitno jer će se jaje skuvati u kontaktu sa vrućom vodom i onda će vam biti jako teško da uklonite ostatak iz kose. Zapamtite ovo uvek, kada stavljate jaje na kosu. Kosu perite regularno i šamponirajte kao i obično ni manje ni više, takođje slobodno upotrebite regenerator koji inače koristite da bi vam se kosa lakše razmrsila.

Dodatan savet:

Posle ovog pakovanja i pranja kose (šamponom i regeneratorom) ,rastrljajte malo kokosovog ulja među dlanovima i nanesite na krajeve na još vlažnu kosu, ovo će kosi dati dodatan sjaj i mekoću. Takođje kokosovo ulje možete nanositi zasebno na kosu kao pakovanje 40 minuta pre pranja ili ga ostavite da prenoći.Pogledajte tekst na našem sajtu o efektima kokosovog ulja na kosu.

Kosa pre tretmana

Kosa pre tretmana

Kosa tretirana kokosovim uljem

Kosa tretirana kokosovim uljem

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

2 Responses to “Maska za kosu od kokosovog ulja”

  1. Marija says:

    Da li se maska stavlja na suvu(prljavu) mkosu ili na opranu pa se odna ponovo pere?

  2. Marija says:

    Maska se stavlja na suvu kosu, pre pranja, nema potrebe da je perete pre nanosenja 🙂


Leave a Reply