Pratite nas

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Upišite Vašu email addresu
u polje ispod
i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

Pratite nas na Facebook-u

Pošaljite ovaj tekst
Šerujte ovaj tekst na Facebook

Za one koji imaju slab koren dlake ili perut, a ne žele sami da prave preparate kod kuće, pravo rešenje smo našli u apoteci Instituta za proučavanje lekovitog bilja „dr Josif Pančić“ – Losion za jačanje korena kose i protiv peruti.

Opadanje kose i perut

Opadanje kose i perut

Naime, pokazao se kao efektan u rešavanju ovih problema, ne izazivajući nus pojave ili jojo efekat na kosi i koži glave. Ako želite da ojačate koren dlake, ili da se rešite peruti, možda bi trebalo da probate ovaj proizvod.

Da biste se uverili u kvalitet ovog proizvoda, izdvojili smo njegove sastojke:

Sastav – Mešavina tečnih ekstrakata:

List koprive: Kopriva je bogata belančevinama, mastima, ugljenim hidratima, kalcijumom, fosforom, gvožđem, vitaminima C, A, B2 i K karotinom, pantotenskom kiselinom koja predstavlja pravi mali vitaminski rezervoar.

List sremuša: Terapeutsko dejstvo je slično onom koje ima beli luk, a za to je zaslužna visoka koncentracija eteričnih ulja koja sadrže sumpor-alicin. Naime, beli luk se od davnina koristio kao lek protiv gubitka kose jer jača koren i podstiče rast nove kose. Jako dobro se pokazao i u lečenju peruti.

Cvet arnike: U cvetu ove biljke ima oko 0,10% eteričnog ulja, a tu su i kristalni amicin, flavonoid, smola, tanin, boja i amisterol. U korenu, osim toga. Ova biljka i njeni cvetovi su u narodu poznati kao narodno sredstvo za jačanje korena kose.

Ricinusovo ulje: Ovo gusto i lepljivo ulje pospešuje rast nove kose, a postojećoj daje sjaj jer dubinski hrani dlaku kose. Deluje umirujuće, štiti i daje vlagu kosi i koži. Dugo se koristi u narodnoj medicini i postoji verovanje da se njegovom upotrebom može povratiti izgubljena kosa.

Etarsko ulje čajnog drveta: Blago narodne medicine, učinkovito sredstvo protiv bakterija, gljivica i virusa, takođe deluje i antiupalno. Dakle, ima sličan efekat kao i beli luk, on je smrt za bakterije, koje su najčešće uzrok opadanju kose i peruti.

Način upotrebe:

Natopiti vatu losionom, svako veče snažno utrljavati u koren kose tokom nedelju dana. Nakon toga napraviti pauzu od 3 dana, pa nakon toga nastaviti sa tretmanom. Ako želite rezultate, morate se pridržavati uputstva i biti uporni. Losion ima neprijatan miris, masnije je strukture, pa će vam kosa izgledati neuredno. Ako niste u prilici zbog posla da koristite ovaj losion, koristite ga kad god je to moguće, da bude na koži glave najmanje 3-4 sata pre pranja kose.

Prvi rezultati će biti vidljivi nakon mesec dana upotrebe.

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

4 Responses to “Losion protiv opadanja kose i peruti”

  1. Marina says:

    Gdje se može kupiti losion i kako se zove?

  2. Ivana says:

    Da li moze slika tog proizvoda, i gde se moze kupiti?

  3. UvekLepa.com says:

    Losion možete kupiti u svim apotekama Instituta “dr Josif Pančić”.


Leave a Reply