Pratite nas

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Upišite Vašu email addresu
u polje ispod
i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

Pratite nas na Facebook-u

Pošaljite ovaj tekst
Šerujte ovaj tekst na Facebook

Oštećeni krajeviCvetanje krajeva kose je direktna posledica upotrebe hemikalija na kosi, kao i toplote u vidu fena, figara ili prese za kosu. Ovaj problem se ne može direktno izlečiti ukoliko je oštećenje već nastalo. Jedini način je da skratite oštećene krajeve, a onda da započnete prevenciju u kojoj je ključ lepe kose.

Saveti :

  • Ukoliko ste otkrili rascvetale krajeve potrebno je da ih skratite što pre. Šišanje kose je najoptimalnije da sprovodite na svakih 2 meseca.
  • Hranljivo ulje za kosu je više nego korisno u prevenciji cvetanja krajeva. Koristite bademovo ili kokosovo ulje jer će ono najbolje nahraniti i zaštiti vašu kosu pre pranja. Ulje nanesite minimalno 45 minuta pre pranja. Takođe ulje možete nanositi jednom nedeljno i prenoćiti sa njim na kosi.
  • Prilikom pranja kose izbegavajte da koristite jake šampone jer vam oni mogu doneti više štete nego koristi. Bitno je da koristite hranljiva pakovnja za kosu i regenerator, ali izbegavajte da ih stavljate na skalp jer će vam kosa od njih više opadati. Takođe prilikom pranja izbegavajte vruću vodu jer će vam dodatno isušiti kosu i kožu glave. Umerena temperatura vode je najbolje rešenje kao i ispiranje kose završnim mlazom hladne vode koja će zatvoriti vlas, poboljšati cirkulaciju skalpa i dati sjaj vašoj kosi.
  • Pre sušenja budite nežni prema vašoj kosi jer je ona najviše podložna oštećenju dok je mokra. Kosu nikada nemojte energično trljati peškirom, već peškirom nežno stiskajte kosu kako bi se upio višak vode iz nje. Da bi ste razmrsili kosu koriste češalj sa širokim zupcima ili četku.
  • Sušenje kose je jedan od ključnih delova prevencije. Najbolje bi bilo kada bi kosu sušili prirodnim putem bez prekomerne upotrebe toplote. Kako je ovo nezamislivo za većinu zbog manjka vremena, zimogrožljivosti ili neophodnosti feniranja ili presovanja bitno je da korisite preparate za zaštitu od toplote. Serumi na bazi ulja za krajeve su takođe odlična stvar.

Ukoliko sledite ove savete uskoro će vašim mukama sa rascvetalim krajevima doći kraj! Bitno je da vam ovi saveti postanu svakodnevna rutina i kroz nekoliko meseci vaša kosa će zablistati.

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

Leave a Reply