Pratite nas

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Upišite Vašu email addresu
u polje ispod
i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

Pošaljite ovaj tekst
Šerujte ovaj tekst na Facebook

Koliko puta ste čuli za izraz „Zdravljem do lepote“. Verovatno mnogo, ali nikada se možda niste zapitali zašto ne biste i vi sami pokušali da budete lepši uz pomoć zdravijeg života. Zdraviji život pored svega, podrazumeva i zdravu ishranu, a zdrava ishrana podrazumeva unos zdravih i prirodnih namirnica.

Cvekla

Cvekla

Predstavićemo vam njeno Visočanstvo CVEKLU. Crvenu biljku čija boja asocira na radost i život. Možda mnogi od vas nisu ljubitelji ove divne biljke, ali pre nego sto prestanete sa čitanjem, dozvolite nam da vas razuverimo i zainteresujemo za ovu biljku bogatu vitaminima neophodnim za naše zdravlje i lepotu.

Kuvana cvekla

Kuvana cvekla

Osim njenih neosporivih delotvornih dejstava na zdravlje(preporučuje se svima koji imaju problema sa slabom krvnom slikom), neke od vas će možda više zanimati njena dejstva na lepotu.

  1. Dakle, od vitamina koji su ključni u našoj lepoti, cvekla poseduje vitamin B1, B2, C, kao i izuzetno redak vitamin u biljnim namirnicama-B12.
  2. Prisustvo velike količine joda čini je dragocenim prirodnim lekom protiv procesa starenja.
  3. Bogata je gvožđem i zbog toga predstavlja lek protiv anemije, a ako smo anemični nijedna krema ni šminka nam neće pomoći da izgledamo lepo.
  4. U cvekli se nalazi proteinska komponenta betain, koja jača jetru i podstiče razgradnju masnih naslaga u telu. Jedna čaša soka od cvekle uz svako jelo može da nam pomogne prilikom mršavljenja.

Pored navedenih lekovitih svojstava cvekla je prirodni antianemik, antibakterik, antikarcinom, antipiretik, antioksidant, antisklerotik, detoksikant, diuretik, remineralizant.

Sok od cvekle

Sok od cvekle

Da li i dalje mislite da vam cvekla ne treba u ishrani kao izvor zdravlja i lepote? Ako ste promenili mišljenje, a nadamo se da jeste, savetujemo da cveklu konzumirate svakodnevno, barem uz jedan obrok. Idelana je kao salata. Probajte, nakon par nedelja redovnog konzumiranja, oduševićete se kako će cvekla pozitivno uticati na vaše zdravlje i lepotu.

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

Leave a Reply