Pratite nas

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Upišite Vašu email addresu
u polje ispod
i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

Pratite nas na Facebook-u

Pošaljite ovaj tekst
Šerujte ovaj tekst na Facebook

Puder je postao ne izbežan deo šminkanja, na žalost ne umeju svi da ga adekvatno koriste. Ukoliko pogrešno nanesete puder možete da postignete suprotan efekat od željenog. Kako ga koristiti, kako odabrati pravu vrstu. U ovom tekstu pronaći ćete odgovore na ova pitanja kao i druge korisne informacije koje će vam pomoći prilikom šminkanja. Takođe pisaćemo i o najčešćim greškama koje žene prave prilikom nanošenja pudera , kao i o tome kako da ih izbegnete.

Odaberite puder prema tipu kože :

Vrste pudera

  • Ukoliko imate suvu kožu koristite tečni, kremasti ili puder u prahu sa naznakom “hydrating”.
  • Ukoliko imate masnu kožu koristite oil-free tečne pudere, puder u prahu, mineralni puder ili puder koji sadži salicilnu kiselinu.
  • Ukoliko imate kombinovani tip kože strateški nanosite puder u prahu na mesta gde je koža masnija u malo većoj količini kako bi apsorbovao masnoću i u manjoj količini na suvlje delove kože.

Nanošenje pudera :

ČetkicaPuder se može nanositi prstima, četkicom ili sunđerom. Sva tri načina su ispravna. Ukoliko nanosite puder četkicom birajte sintetičku jer ona apsorbuje najmanje proizvoda. Takođe bitno je da četkicu perete svaki drugi treći dan. Kožu bi terbalo da pripremite pre nanošenja pudera tako što ćete barem jedno nedeljno raditi piling kako bi otklonili izumrle ćelije sa kože. Hidracija je ključna bez obzira koji tip kože imate, kremom nahranite kožu pre našošenja pudera, posebno je bitna hiracija predela oko očiju.

Odabir nijanse pudera :

Kako izabrati puderNijansu vašeg pudera ćete najbolje odabrati ukoliko puder testirate u predelu obraza. Nijansa koja se najviše utapa u vaš ten je prava za vas. Stručnjaci tvrde da je bolje izabrati jednu nijansu tamnije boje kako bi vaš ten izgledao toplije i svežije nego svetlije.

Greške prilikom nanošenja :

Slike govore više nego hiljadu reči, ovo su najčešće greške :

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

Leave a Reply