Pratite nas

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Upišite Vašu email addresu
u polje ispod
i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

Pošaljite ovaj tekst
Šerujte ovaj tekst na Facebook

Kućni trikoviMilion puta ste se našli u situaciji da ste potrošili novac za razne hemijske preparate koji nisu kvalitetno služili svrsi kojoj su namenjeni. Možda niste znali, ali umesto hemijskih preparata za neke kućne poslove imate rešenje u vašoj kuhinji. Iskoristite male savete naših baka i mama, i videćete koliko ćete i novca i vremena uštedeti. Neki od ovih saveta zvuče čak i smešno ali su verovali ili ne izuzetno efikasni.

Trikovi

Uklanjanje mirisa s ruku:
Smeta vam miris belog i crnog luka na prstima? Sapunom i vodom možda nećete moći da odstranite miris u potpunosti, ali možete istrljati prste kombinacijom malo soli i sirćeta.

Fleke na odeći:
Mrlje od Coca-Cole na odeći možete očistiti sredstvom za čišćenje stakla.

Pranje i poliranje prozora:
Za pranje prozora možete koristiti i bilo kakav čaj ili jednostavno u čistu vodu dodajte malo sirćeta. Kupovna sredstva za čišćenje stakla često ostavljaju mrlje na prozoru, pa ovo može da bude dobro rešenje.
Poliranje prozora, umesto krpama koje ostavljaju “dlačice”, odradite starim novinama! Rezultat je neverovatan i bez dlačica i mrlja na staklu.

Osvežite prostoriju nakon prženja ribe:
Za osveženje prostorije nakon prženja ribe: u šerpu sipajte 1-2 l vode, malo cimeta, nekoliko karanfilića da prokuva, zatim smanjite temperaturu da polako isparava (naravno pod uslovom da volite miris cimeta i karanfilića).

Dosadni komarci:
Komarci vam neće remetiti miran san ako na stočić kraj postelje stavite saksiju sa geranijumom (muškatla) ili čašu sa buketićem svežih grančica paradajza.

Važni dokumenti:
Ako vam je na neki važan dokumenat kapnulo ulje, nemojte očajavati. Stavite ispod i iznad dokumenta komadić upijajuće hartije i preko nje pređite mlakom peglom. Ponovite to nekoliko puta s tim što ćete svaki put staviti novi komadić upijajuće hartije.

Ekran televizora i laptopa bez prašine:
Da se na ekranu ne bi skupljala prašina, povremeno ga premažite krpom natopljenom limunovim sokom.

Testirajte svežinu jaja:
Sipajte dve čajne kašičice soli u čašu vode i stavite jaje u nju. Sveže jaje će potonuti, starije će plutati.

Čišćenje stana:
So je delotvorno, ali nežno sredstvo za čišćenje. Takođe služi kao katalizator za druge sastojke, kao što je sirće. Za osnovno sredstvo za čišćenje, napravite smesu sa puno soli, sode bikarbone i deterdženta za pranje posuđa. Smesu koristite na aparatima, emajlu i porcelanu.

Očistite odvode:
Sipajte so pomešanu s toplom vodom u sudoperu kako biste sprečili neprijatne mirise i nakupljanje masnoće.

Uklonite mrlje od znoja:
Dodajte četiri kašike soli u toplu vodu i sunđerom istrljajte mrlje dok ne izblede.

Sveće:
Ako potopite nove sveće u jak rastvor soli na nekoliko sati, a zatim ih dobro osušite, one neće tako brzo izgoreti.

Fleke od crnog vina:
Mrlje na odeći od crnog vina uklonićete ako odmah na tom mestu sipate belo vino. Takođe i mrlje od krvi ostavite u hladnoj vodi da odstoji, i nakon toga će se lakše skinuti fleka.

Masne krofne i palačinke:
Da palačinke ili krofne ne bi upijale mast,u testo dodajte 1 čašicu rakije..alkohol će ispariti a testo neće biti masno.

Prijavite se da dobijate sve naše tekstove na email potpuno besplatno.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod i kliknite na "Prijavi se"

Ili pratite naše tekstove preko RSS-a

Leave a Reply